Borders of Sweetwood
Welkom op onze website


Wij zijn Aad en Joriene van Meurs. Wij wonen met onze drie kinderen,honden en paarden in Zoeterwoude waar wij een melkveehouderij bedrijf hebben. Het bedrijf bestaat uit ong. 150 melkkoeien.Een aantal jaren geleden wilden wij een hond. Niet alleen een hond voor in huis maar ook een hond die mee kon werken op ons bedrijf. Wij kochten toen in 1994 een bordercollie reu Bob, die na 7 jaar door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Aangezien het bordervirus ons inmiddels flink te pakken had, werd na enige tijd onze tweede hond aangeschaft. Het werd Lynn een Bleu Merle teefje. Met groot gemak ging zij de koeien voor ons halen en was zij dus een echte hulp voor ons. Ik, Joriene, ben ook behendigheid (Agility) en gehoorzaamheid met haar gaan doen. Ook dat vond zij erg leuk om te doen. Lynn heeft ons 3 nesten bezorgd en mag nu van haar 'pensioen' genieten.

In 2003 hebben wij met Lynn ons eerste nestje gefokt waarvan wij een zwart witte reu Boo hebben gehouden. Uit ons tweede nest in 2004 hebben wij een zwart wit teefje genaamd Freya gehouden en later is ook reu Spike uit ditzelfde nest bij ons terug gekeerd.
Op 24 maart 2006 is bruin-wit teefje Spirit vanuit de UK naar ons toegekomen. Een nieuwe kleur, een nieuwe lijn.
Uit het eerste nestje van Freya in 2006 hebben we zwart-wit teefje Fly gehouden.
Foto's van onze honden kunt u zien op deze website in het menu bij onze honden. Daar vind u ook alle informatie over de honden.

Doelstelling:
Onze doelstelling is: het fokken van een gezonde en werkwillige hond. Onze honden worden daarom alvorens wij ze gebruiken uitgebreid gecontroleerd op HD, OCD, LPC, LPA, INC, PRA, zodat wij er zeker van zijn dat de ouderdieren die wij gebruiken uitermate gezond zijn, en de pups uit een van onze combinaties lichamelijk goed in elkaar zitten om het werk waar ze voor gefokt zijn uit te kunnen voeren.Aanschaf van een pup:
Alvorens wij een pup verkopen, vinden wij het leuk om met de toekomstige eigenaren kennis te maken. Zij kunnen dan al onze honden bekijken en zien of het type hond wat wij fokken ook werkelijk het type is wat hen aan spreekt.

Onze pups worden gefokt via de regels van de Bordercollie Club Nederland (BCCN) , daar zijn wij ook lid van en hebben een stamboom van de Raad van Beheer. Zij worden bij ons gechipt en meerdere malen ontwormd en krijgen bij ons een eerste enting. Al onze honden worden verkocht met een koop contract dat zo wel door de koper als door de verkoper word getekend op de dag dat u de pup bij ons komt halen. Dit is voor de koper een zekerheid, maar ook voor ons als verkoper. Wij zien graag dat de nieuwe eigenaar een gehoorzaamheidscursus gaat doen met zijn of haar pup. Het is niet alleen fijn een gehoorzame hond te hebben maar het is ook goed voor de socialisatie van de pup. Ook na dat u thuis bent gekomen met uw pup en er zijn vragen kunt u ons gerust bellen. Wij staan u graag te woord.

Copyright 2003 - 2019. Borders of Sweetwood. All Rights Reserved